محل تبلیغات شما

چنان که خورشید به همه سوی، نور می باشد و جایی را از روشنایی و گرمای خود، تهینمی خواهد، جان های خورشیدیان و خورشیدسازان نیز چنین است. آنان نیز سردی وسیاهی و تاریکی و رکود و نادانی را در دل ها و جان ها و افق ها و آبادی ها برنمی تابند و ازجایگاه بلند خویش به همه سوی روشنایی می دهند و نور می گسترانند تا چونان خورشیدکه گیاهان و گل ها را می پرورد، عقل ها و ذهن ها را پرورش دهند.

بی گمان، یکی از این انسان های والا، فیلسوف بزرگ شرق، مفسّر عالی قدر قرآن،علامه طباطبایی است. کسی که مصداق آشکار این شعر است:

هر آن که ز دانش برد توشه ای جهانی است بنشسته در گوشه ای

همو که دستاوردهای گران سنگ علمی اش، مرزهای کشورمان را در نوردید و همانندمائده هایی آسمانی، بر سفره بسیاری از اندیشمندان سرزمین های دیگر قرار گرفت.

دوره های علمی علامه طباطبایی

یکی از ویژگی های علامه طباطبایی، دست یابی او به دانش های گوناگون بوده است.شوق بی پایان و خستگی ناپذیری وی در کسب دانش، او را بر چکاد باشکوه دانایی قرار داد و از ویشخصیتی کم نظیر ساخت.علامه طباطبایی، در فقه و اصول استاد بودند. ایشان دوره هایی از فقه واصول را نزد استادانی چون مرحوم آیت الله نایینی و مرحوم آیت اللّه کمپانی خوانده بودند. مدت ایندوره ها، ده سال به درازا کشید. ایشان همچنین در جبر و مقابله و هندسه فضایی و حساب استدلالی،سهمی بسزا داشتند و در هیئت قدیم استاد بودند، به پایه ای که به آسانی می توانستند استخراج تقویمکنند. گفتنی است ایشان علوم ریاضی را در نجف اشرف نزد آقا سید ابوالقاسم خوانساری که ازریاضی دان های مشهور عصر بود، فراگرفته بودند. استاد ایشان در فلسفه، مرحوم سید حسینبادکوبه ای بوده است که کتاب های فلسفی چون اَسفار و شفا را نزد ایشان آموختند. علامه طباطباییدر ادبیات عرب و معانی و بیان و بدیع نیز کم نظیر بودند. در اینکه ایشان متخصص فلسفه شرقبوده اند، بین دوست و دشمن خلافی نیست. می گویند: امریکایی ها، سی سال زودتر از ایرانیان او راشناختند و علامه را برای تدریس فلسفه شرق به آنجا دعوت کردند و به شاه ایران (محمد رضا)متوسل شدند. شاه ایران از آیت الله العظمی بروجردی این مهم را خواستار شد، ولی علامهنپذیرفت».

آگاهی از معماری اسلامی

یکی از شاگردان علامه طباطبایی درباره آگاهی ایشان از معماری اسلامی می گوید: هنگامی کهبرای ادامه تحصیل وارد قم شدم و در مدرسه حجّتیه جای گرفتم، بنای این مدرسه، کوچک بود وآیت اللّه حجّت در نظر داشتند مدرسه را توسعه دهند و بنای بزرگی که به سبک مدارس اسلامیو در برگیرنده حجره های بسیار و مَدرَس و مسجد و کتاب خانه و سرداب و بقیه نیازمندی های طلابباشد، با فضای بزرگ و روح افزا بسازد. هر چه مهندس از تهران و غیر تهران آمدند و نقشه هایمتنوع و مختلفی کشیدند، مورد نظر آیت الله حجت واقع نشد، تا آنکه علامه طباطبایی نقشه ای کشیدو در اختیار ایشان قرار داد و مورد نظر و تصویب ایشان قرار گرفت».

توفیقات الهی به علامه

هیچ انسانی، هر اندازه با استعداد و توانا باشد، بدون توفیق الهی، به انجام کاری موفق نخواهد شد. بهتعبیر زیبای حافظ:

ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید هم مگر پیش نهد لطف شما گامی چند



















خلق ایستاده کو به کو چشم انتظار روی او تا پرده از روی نکو گیرد نگار نازنین

چرا اربعین برای ما روز ویژه ای است؟

جایگاه اربعین امام حسین علیه السلام

های ,ایشان ,علامه ,ها ,ای ,آیت ,علامه طباطبایی ,و در ,ها و ,آیت الله ,را در

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سایت شخصی berfoheaca sertiotorri sixftensure proftinsunbge Nicole's game علم زیست شناسی و قرآن سایت وب سایت تخصصی آموزش حفظ قرآن کریم هیپنوتیزم