محل تبلیغات شما
وقتی عصبانی می شوید، اختیار خود را از دست می دهید و ناسزا می گویید. این رفتار به دلیلِ ناتوانی در مهارکردنِ خشم است. وقتی عصبانی می شوید، سعی می کنید با ناسزاگفتن آن را خاموش کنید. اما آیا با ناسزاگویی مشکلی که شما را عصبانی کرده، حل می شود؟
عدم کنترل خشم موجب بیماری‌های قلبی، گوارشی و تنفسی می‌شود. از نظر بهداشت روانْ عصبانیّت های پِی در پِی قبل از آنکه برای دیگران مضرّ باشد، بیشترین آسیب را به خود فرد می‌رساند.
برای کنترل خشم، چند روش وجود دارد:
1) زیر سؤال بردنِ فکرِ زیربنایِ عصبانیّت:
طبق نظریه شناختی وقتی انسان خشمگین می شود، باید به این مساله دقت کند که به چه چیز فکر می کند. مشکلی که در حال حاضر عدّه زیادی از ما با آن روبه رو هستیم، این است که اندیشه ای غیرمنطقی داریم. انسان، حوادث و رویدادها را معنا می کند و براساس آن معنا، از آن رویدادها تاثیر می پذیرد. این احتمال وجود دارد که یک فرد در ارتباط با صحبت یک نفر خشمگین شود و دیگری بی تفاوت باشد و حتی یک نفر به آن حرف بخندد. بنابراین تفسیرهای متفاوت (فکرها) باعث می شود که در یک نفر خنده به وجود آید، در فردیْ بی تفاوتی و در دیگری پرخاشگری. پشت هر خشم هم یک فکر ناکارآمدِ منفی خوابیده است و آن فکر غیرمنطقی است. اگر زمانی که خشمگین می شوید، در این مساله تعمّق کنید که چه فکری باعثِ عصبانیتم شده، می توانید فکری که زیر بنای احساس خشمتان است را بیابید.

پس از شناساییِ افکار ناکارآمدِ منفی که باعث خشم شده، اولین قدم برای تغییر این وضعیت، چالش با این افکار و زیر سؤال بردن آنها و جایگزینیِ افکار واقع بینانه تر به جای آنها است. برای این کار، از یک سری سؤال ها استفاده کنید:
الف) چه شواهدی علیهِ این فکر وجود دارد؟
ب) آیا توضیحِ بهتری برای این اتفاق وجود ندارد؟
ج) آیا در این مورد این اتفاق، بزرگ نمایی نکرده ام؟
د) آیا می توانید به این موقعیت به صورت دیگری نگاه کنید؟
ه) مزایا و معایبِ این فکر کدامند؟ آیا معایبِ آن بیشتر از مزایایِ آن نیست؟
و) آیا معیارهای غیرواقع بینانه و دست نیافتنی برای خود انتخاب نکرده اید؟

2) مهارت کنترل خشم را تمرین کنید. به این منظور: هر بار که عصبانی شدید، ۲۴ قدم بردارید؛ طوری که انگار مثل یک بندباز روی یک طناب راه می روید. سپس بنشینید. انگشت اشاره دست راست را بین دو ابرو بگذارید و تا ده بشمارید.‌ بعد کمی آب سرد بنوشید».

خلق ایستاده کو به کو چشم انتظار روی او تا پرده از روی نکو گیرد نگار نازنین

چرا اربعین برای ما روز ویژه ای است؟

جایگاه اربعین امام حسین علیه السلام

یک ,وجود ,فکر ,عصبانی ,کند ,نفر ,یک نفر ,می شوید، ,به این ,زیر سؤال ,می توانید

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

paupolacon عشق وینکس ridisdiefrut Florence's collection Jose's collection وبلاگ والیبال smitadevpon باران سرا apigconte آیت الهی